torsdag 24 januari 2008

Carl Bildt smutsar ner Sveriges rykte!


Jag tycker att Carl Bildt är en skum typ som jag inte gillar. Varför tycker jag det? Jo det ska jag förklara.
Sen 1923 när Turkiet bildades har turkarna haft sina möjligheter att demokratisera landet och skapa rättvisa. Först ockupera man kurdernas land och sedan tog deras rättigheter ifrån dom, dem var tvungna att prata turkiska, läsa på turkiska & säga jag är turk varje dag!

Men, trots det så har kurderna haft tålamod, ett tålamod som än finns idag.
Sedan Turkiet bildades har kurderna väntat på sina rättigheter, men inget sånt har kommit. Man har väntat på att landet ska bli rättvist och demokratiskt, men inga såna spår finns.


År 1978, då tyckte kurderna att det var nog, om inte turkarna ville skapa demokrati o rättvisa var dom tvungna att själva ta till det, man skapade partiet PKK som är Kurdistans arbetarparti. Dom ville bidra med demokrati i Turkiet på ett diplomatiskt sätt eftersom det var nåt turkarna misslyckats med, men turkarna vägrade föra diskussioner med PKK, vad skulle man göra då? Det går ju inte att tvinga turkarna att diskutera den kurdiska frågan. Man hade väntat flera år på att turkarna föra diskussioner, men dom vägrar.
Då var dom tvungna att ta till rättvisan och demokratin genom väpnad kamp, kurderna ville inte att detta skulle fortsätta. Man ville inte ha mer lidande.
1984 det var alltså då man tog till vapnen, 6 år efter att partiet bildats.


Tänk dig själv i situationen Carl Bildt, om de skulle våldta din mor, och tortera din far och sedan när du är i skolan så tvingas du säga att du är turk och tvingas sjunga turkiska nationalsången och även få stryk för att du är svensk. Skulle du sitta där och inte göra något åt det? Nej det tror jag inte!

Idag skyller Turkiet allt på PKK som enligt dem sätter stopp på deras demokratiutveckling, Turkiet hade ca 60 år på sig att skapa demokrati, vart har dem varit? PKK har ju inte alltid funnits? Vem hade stoppat turkarna? Ingen!
Glöm inte heller att 1991 upphävdes förbudet att prata turkiska i landet, trots det när Leyla Zana 1994, 3 år efter förbudet säger 3 ord på kurdiska i turkiska parlamentet så får hon 15 års fängelse! Man får inte ens 15 år för mord i Sverige! Hur rättvist är det?
Kurderna ska ha sina rättigheter, dem har bott där i generationer, dem har sin historia där. Men när kurderna tar kampen för frihet så kallas man för "terrorister"? Hur lågt kan man sjunka? Vem är den verkliga "terroristen"?

Carl Bildt använder ordet terrorist varje gång han nämner PKK utan att ens veta varför dom existerar? Carl Bildt smutsar ner Sveriges fina rykte, ett rättvist och demokratiskt land. Att man sedan investera sina pengar i turkiska militären hjälper inte heller. Tycker du verkligen att några kronor mer i fickan är mer värt än ett liv? Tyvärr Carl Bildt, som utrikesminister borde du kunna bättre än det här, jag tappar respekten för dig.
Carl Bildt, tänk om, tänk rätt! Om inte du och Sverige sätter stopp för det, kommer ingen annan göra det! Våga visa dig, våga visa vad Sverige går för! Ta den rätta vägen!

1 kommentarer:

Zirak sa...

Håller med om allt!