torsdag 7 februari 2008

Norman Paech: PKK bör tas bort från terrorlistan




I Tysklands huvudstad Berlin anordnade Dialog-Kreis en konferens om konfliken mellan turkiska staten och kurderna. Under konferensen markerades vikten av en fredlig lösning på kurdfrågan.

Bland talarna i konferensen betonade den tyska parlamentarikern Norman Paech att EU bör ta bort PKK från terrorlistan. Vänsterpartisten Norman Paech framförde vidare att det turkiska islamistiska partiet AKP inte har tagit tillräckliga demokratiska steg för sitt EU-medlemskap.

Paech påpekade att kampen som PKK idag för är den 29 i ordningen och att PKK måste ses som en politisk partner, då det inte är en terroristorganisation. Han menar att Europa inte ska pressa de kurdiska organisationerna utan tillåta de föra sin kamp under fria förhållanden på kontinenten, skriver ANF.

Källa: Kurd.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att fler och fler politiker börjar inse vilka som är de riktiga terroristerna, turkiska staten.

Anonym sa...

Håller med, den turkiska staten är de verkliga terroristerna. Kurderna som till en början försökte lösa konflikten fredlig väg blev fel bemötta och efter allt förtryck kan man inte mer än förstå att frustrastionen bubblar över och att man tar till våld. Dock är detta mycket tråkigt men kurderna förtjänar sin rätt till frihet. Antagligen kommer de aldrig att få sitt land Kurdistan tillbaka men de ska i alla fall ha rätten till sitt språk, sina kurdiska namn och traditioner utan att bli förtryckta!!!