måndag 25 februari 2008

Total fiasko för Turkiet

Striderna mellan Turkiet & PKK-gerillan fortsätter samtidigt som dödsiffran ökas för turkiska soldaterna.

Jag citerar direkt ur kurd.se:
"Folkets Försvarsstyrkors (HPG) högsta befälhavare, Dr. Bahoz Erdal sa i ett uttalande till den kurdiska nyhetsbyrån ANF att 81 turkiska soldater har dödats i strider med HPG-gerillan i södra Kurdistan.Erdal sa att gerillan nu inlett operationer för att rensa området på turkiska enheter som är kvar i områden som gerillan kontrollerar.

Erdal utvärderade den turkiska invasionen som ett fiasko och att den turkiska armén nu försöker rädda vad de kan. Under de senaste dagarnas strider har gerillan dödat minst 81 soldater. Förutom de soldater som dödats av gerillan så ska tiotals turkiska soldater ha frusit ihjäl. Den turkiska armén ska hittills drabbats av några hundra sårade, varav flera är svårt skadade.

I intervju med ANF sa Erdal att gerillans nedskjutning av den turkiska attackhelikoptern, för två dagar sedan, krossat den turkiska arméns moral.
Efter att den turkiska markoperationen inleddes gick den turkiska generalstaben ut med ett pressmeddelande där man manade de turkiska medierna till att inte rapportera händelser på annat sätt än som beskrevs av generalstaben. Erdal sa att detta dekret kom då armén försöker dölja det fiasko som operationen inneburit för den turkiska armén"

Källa:http://www.kurd.se/

Samtidigt har kurder runt om i världen börjat demonstrera mot invasionen.
Idag demonstrerade 20 tusentals kurder i kurdiska staden Diyarbakir.
Även i Istanbul, Arbil & Köln så visade kurderna sitt missnöje.
Under kommande dagarna kommer man fortsätta att demonstrera.

I Sverige kommer kurder i Stockholm kommer att genomföra en hungerstrejk på Sergelstorg, start imorgon tisdag 26 februari, klockan 12.00. Hungerstrejken kommer att hållas i en vecka och avslutas med en demonstration nästa vecka.
Kurder i Borlänge kommer att utföra en demonstration under torsdag 28 februari. Samlingspunkten är utanför Kupolens 1:a entré, klockan 15.00.
I Göteborg kommer kurder att anordna en manifestation på Brunsparken lördag 1:a mars, klockan 14.00.

2 kommentarer:

KurdishFlower sa...

Hej!
Hittade din blogg av en slump!
Jättekul att en svensk kille lägger ner tid och energi på den kurder och Kurdistan! :)

Mvh

Andreas Jonson sa...

Tack!
Ni förtjänar det, är det minsta jag kan göra för er.