fredag 4 april 2008

Turkiet använder kemiska vapen mot kurderna!

I byn Levce i Qandil har hundratals getter förlorat livet senaste tiden i de områdena turkiska flygvapnet bombat under attackerna den 16:e December 2007.

Hassan Mecid som livnär sig på djuren lät getterna beta i dom områden där turkiska flygvapnet bombarderat och efter en stund så började alla getter dö, en efter en säger Hassan Mecid.
Han berättar att getterna betat i områdena tidigare innan Turkiet bombarderat och då var det inga som helst problem, men efter att dom bombat så dog uppemot 200 av hans djur i dessa områden.
Vi tog några av djuren till veterinären för undersökning och de fick mediciner, men det hjälpte inte, dom fortsatte att vara sjuka och med tiden började dom dö.
För att vara på den säkra sidan tog vi getmjölken till laboratoriet för analyser och då hittade man gifter i mjölken, vilket tydde på att Turkiet använder kemiska vapen.
Inget sådant har hänt tidigare här, detta är vad som framkommit efter att Turkiet attackerat våra områden sade Hassan Mecid.


4 kommentarer:

Treshold. sa...

Tack min vän. Din blogg brukar jag besöka. Det är trevligt att man har blogg fränder som skriver om en sakfråga som enar oss.

Ha det bra.

Bara en liten pärla sa...

Första gången jag besöker denna blogg - GRYM säger jag bara!

Grymt hur du skriver på denna blogg om sådant som mer och mer folk borde engagera sig i!

Grymt att du (med tanke på bakgrund & svenskt namn osv) visar stöd och support och vakenhet i denna fråga!

Grymt (annan tolkning) även hur turkar behandlar och har behandlat kurder i fråga - dags att vakna världen!

Tack min vän. //Sonay

Anonym sa...

Är fåren kurder menar du? Jävla idiot!

Andreas Jonson sa...

anonym:
Nej det är inte vad jag menar.
Självklart inte!
Det jag menar är att kemiska vapnen i första hand är mot kurdiska befolkningen, men även andra drabbas av det, som getterna tex.