tisdag 2 september 2008

Kampen för frihet

Kampen för frihet

Kurderna, folket som gång på gång förråtts, folket vars land ockuperats, folket som världen valt att vända ryggen till. Alla folk har, enligt folkrätten, rätt att försvara sig mot ockupation.

Jag kan förstå att det är lätt att falla för vad som sägs i media, Men för att man verkligen ska förstå sig på sanningen så gäller det att fördjupa sig
Frågan är om PKK verkligen är terrorister? Varför skapades PKK och av vilka skapades PKK?

Sedan turkiska republikens upprättelse 1923, förtrycktes minoriteterna som levde i östra delarna av Turkiet där minoriteter som assyrier, kurder, armenier etc. hörde till. Förtryck och assimilering tillhörde vardagen och alla tvingades till att bli turkar. Detta pågick sedan staten upprättades och pågår än idag. Inget språk än turkiska fick användas, inga icke-turkiska namn fick namnges till barnen, kurdiska bokstäverna Q W X borttogs ur alfabetet, ordet Kurd & Kurdistan förbjuds och minoriteterna i landet erkändes inte utan alla var tvungna att se sig som turkar.
Det fattiga folket som förtrycktes med hjälp av väst kunde inte göra något, folket hade gett upp hoppet.
Det var då det hela började, en grupp av universitetselever i Ankara med rötter från östra delarna valde att starta en kamp, en kamp som skulle frige folket från förtrycket. Man valde då att starta partiet som sedan skulle kallas ”Partiya Karkaren Kurdistan”, mer känd som PKK. Partiet startades 1978 som ett demokratiskt parti. PKK är skapelsen av turkiska statens förtryck mot minoriteterna i landet.
Partiet PKK skapades inte enbart av och för kurder, det fanns även bl.a. turkar som var med och skapade partiet, dess mål var inte enbart för att stoppa förtrycket mot kurderna, utan för alla minoriteter i landet.
PKK kämpade i sex år för att få med Turkiet i förhandlingsbordet för att kunna börja samtala om den kurdiska frågan och förtrycket, men turkiska staten vägrade, då hade man inget annat val än att föra en väpnad kamp mot turkiska staten.

Ett nytt historiskt kapitel startades för kurderna och minoriteterna i landet.
1984 den 15e augusti, fick folket hopp igen för det var just då väpnade kampen startades.
Kurder och andra minoriteter från alla delar strömmade till partiet för att vara delaktiga i kampen mot förtryckarna. Detta gjorde PKK till ett väldigt stort parti med ett stort stöd ifrån folket. Men samtidigt fick PKK väst emot sig eftersom man förde sitt krig mot dess allierade.

Idag ses PKK som terrorister av Turkiet, EU & USA men man kan fråga sig egentligen varför?
PKK har inget med terrorism att göra. Det finns dessutom inget som pekar på att PKK skulle vara en terrororganisation eftersom de för sitt krig mot turkiska militären, målet har alltid vart militären. Att sedan civila drabbas i krig är inget ovanligt.
Faktum är att det aldrig bevisats att PKK utfört terrordåd mot civila. Utan man har endast blivit anklagade för det av den fascistiska turkiska staten. Därutöver så har turkiska staten använt s.k. ”False flag operations” för att smutskasta partiet.
False flag operations innebär att man gör dåd och sedan skyller på motparten för att sedan sprida skräck och rädsla bland folket, på samma sätt på Nazityskland gjorde under andra världskriget.
Samtidigt som rättsprocesserna pågår idag mot ”Den djupa staten” – Ergenekon har dessa själva erkänt ett flertal dåd som man hade skyllt på PKK tidigare.
Även när Olof Palme mördades så valde turkiska staten att skylla på PKK vilket väst nappade på direkt. Men sedan visade det sig att det var falska påståenden. Faktumet är att Olof Palme var PKK:s enda vän!

Att PKK terrorstämplats är pga. politiska & ekonomiska intressen, det kan vem som helst som är insatt i ämnet klura ut. Man vill helt enkelt tillfredställa sina allierade.
Ett exempel är när fyra dagar efter att Erdogan besökte Kanada så kom PKK med i deras terrorlista. Turkiet hotade med att relationerna länderna i mellan skulle ta stor skada om de inte hamnade på Kanadas terrorlista, Kanadensarna har stora handelsförbindelser med Turkarna. Därav Kanadas feghet mot Turkiet och listningen av PKK. Ländernas terrorlistning av partiet kommer ifrån stora påtryckningar av och lobbyverksamheten från Turkiet. Samtliga har listats efter Edogans besök i länderna och andra genom diplomati via utrikesministeriet.

USA gör allt i sin väg för att tillfredställa sina allierade genom att smutskasta partiet, inte nog med alla terrordådsanklagelser så har man nu börjat anklaga PKK för att finansieras genom droger. Men faktum är att PKK finansieras helt och hållet av sina miljontals anhängare i Kurdistan och världen över. PKK har ingenting med droghandel att göra. Att USA använt detta argument som smutskastning mot andra är rätt så känt sen tidigare.
Varför valde USA att stöda kurderna i Irak? Jo för att man förde sitt krig mot dess fiende, men mot Turkiet är det tvärtom. USA stöder separation och självständighet för Kosovo men samtidigt så framställer man PKK som terrorister och separatister.

Idag sitter PKK ledaren Abdullah Öcalan ensam och oskyldigt fängslad på Imrali ön sedan 1999 tack vare hjälpen från väst till dess allierade Turkiet.
Terrorstämpeln är ett skämt! Nelson Mandela sågs som terrorist, Idag är han nationalhjälte, nobelpristagare och hedrad med en egen staty! Hur kan en frihetskämpe få en stämpel som terrorist?

Turkiet bryter mot de internationella krigslagarna då de använder kemiska vapen, klusterbomber och minor som är i form av leksaker som i oftast drabbar civila. Men något sådant uppmärksammas självklart inte i media.
Det har även påståtts att PKK är en marxistisk-leninism organisation, vilket inte stämmer. PKK idag är en kurdisk rörelse vars ideologi är enkel nationalism

PKK har alltid velat lösa kurdiska problemen på diplomatisk väg. Sedan år 1993 har PKK flera gånger ensidigt utropat vapenvilor för att stoppa kriget. Dock har den turkiska militären eller det politiska ledarskapet inte varit villiga att ta emot en fredlig försoning från PKK. Den turkiska staten har istället fortsatt att terrorisera kurderna och bränna ner flera tusentals byar, våldta kvinnor och tortera män till döds. Flera gånger har PKK stoppat den beväpnade kampen och bl.a. dragit tillbaka sina styrkor från turkiskt territorium för att bidra till en politisk och demokratisk lösning på den kurdiska frågan

”Vi vill inte slåss, vi vill vara fredliga, säger en gerillamedlem. Men om de attackerar oss kommer vi att försvara oss. Inget av dessa länder ger kurderna sina rättigheter. Det är därför vi för vår kamp.”

PKK utför inte dessa attacker som en del i en offensiv krigföring för att få ut eller förgöra någon. Man utför dessa attacker i självförsvar, och man är alltid redo för att i förhandlingsbordet försöka nå en lösning. Man vill alltså med andra ord hellre lösa konflikten i dialog. Men när Turkiet med stöd av andra stater insisterar med krig mot PKK så har PKK som en naturlig rätt, i och med existensen av egna styrkor att försvara sig och besvara attacker. PKK för ett defensivt krig, man agerar efter rätten till självförsvar.

Det finns även många internationalister som sett den kurdiska verkligheten och valt att ansluta sig till frihetsrörelsen. Ett exempel är tyska Andrea Wolf och schweizaren David Rouiller. Båda som är födda & uppvuxna i sina hemländer har valt att gå med i frihetsrörelsen. Det finns en hel del som lämnat sitt liv i Europa och valt att istället gå med i frihetsrörelsen.

”Vår frihetskamp är Mänsklighetens frihetskamp Vår kamp är den förtryckta människans kamp för frihet och demokrati. Vår kamp är en fortsättning på den första förtryckta människans kamp och vilja till frihet. Vi kämpar för frihet och vi delar samma önskan om frihet som den första förtrycka människan. Det vi önskar idag har önskats av historiens alla förtrycka människor, därför kan man säga att vi fört vår kamp sedan årtusenden tillbaka och vi kommer så om det krävs att kämpa i flera tusen år till för att vinna vår frihet.” – Abdullah Öcalan

Efter startskottet den 15 augusti 1984 gjorde den turkiska militären följande uttalande: ”om inte inom 8 timmar, utplånar vi de under 72 timmar”.
Trots dessa ord så finns gerillan kvar än idag och är dessutom starkare än någonsin!
Vägen till frihet går genom PKK, länge leve PKK & kampen för friheten!

/Andreas Jonson

3 kommentarer:

Anonym sa...

pkk är terrorist org,när det gäller vanliga kurdiska folket iTurkiet ,de är Turkiska medborgare som de övriga i samhället.Och bör lära sig att lyda lagar o paragrafer.Det som behövs är sociala reformer o ekonomiska reformer i syd östra Turkiet.Och klavn stammar måste brytas ner de tarlagen i egna händer,flickor bort gifts,de skickas ej till skolor,narkotika smugglingen,människo handeln,osv det bör stoppas.Vilket Turkiska staten arbetar hårt med,o de delar med sina eu kollegor ochså.

Anonym sa...

Mycket bra sagt anonym. Men vad ska man säga när folk blir hjärntvättat av kurdisk propaganda skit.

Anonym sa...

Hela denna blogg är satirisk.
Bara som en upplysning.
Det tog inte lång tid att lista ut.
5 sek.