tisdag 4 november 2008

CHP efter kurdiska röster?

Kurdiska artisten Aynur Dogans låt ”Kece Kurdan” som manar till uppror är en kurdisk låt som vart totalt förbjuden i Turkiet. Men oväntat nog så spelades den upp tidigare under året av ledarna ur partiet CHP. Ett parti som genomfört en förintelsepolitik mot det kurdiska folket.
Då valde man även att dansa kurdisk ringdans till den låten.
Detta sågs som ett sätt att få kurdiska folket vid sin sida för att fiska upp sig röster, precis som AK P gjort tidigare med sina falska löften.

Men nu har det hänt igen. Deniz Baykal som är ordförande för CHP gjorde ett uttalande som respons för AKP partiets ordförande Recep Tayyip Erdogan.
Detta från mitt tidigare inlägg: ” Erdogan uppmanade kurder som inte accepterade läget i Turkiet att lämna landet. “Vi säger ett land, ett språk, en flagga och en nation. De som ställer sig emot detta kan lämna landet. Dem får åka vart dem än vill, det är samma sak i alla länder”.”

Detta uttalande från Erdogan har gjort CHP:s ordförande ursinnig!
Deniz Baykal hade hög ton när han sade att: ”Ingen ska lämna detta land, vi alla lever tillsammans och ska fortsätta att göra det och är det någon som bör lämna landet så är det du Erdogan!”

Vad säger ni? Ännu ett försök att fiska upp kurdiska röster?
CHP är det äldsta politiska partiet i Turkiet, grundat 1923 av Kemal Ataturk
CHP har förtryckt kurderna och andra minoriteterna som värst och inte väl ska de gå undan med dessa små uttalanden och trick.

2 kommentarer:

Anonym sa...

CHP har traditionellt samlat många Alevietiska röster, Det finns kurdiska alevier och så finns det även turkiska. Den senaste tiden har CHP förlorat stödet av kurdiska alevier. Detta visade sig inte minst när en av partiets tyngsta personligheter som var kurdisk alevi framförde att CHP inte längre kunde locka kurdiska röster som tidigare. Detta var innan CHPs kongress, vid kongressen spelades kurdiskt musik, löften om kurdiska rättigheter gavs. CHP har under en längre tid försökt att locka tillbaka kurdiska väljare.

Anonym sa...

Det är svårt att veta hans motiv till dessa ord, men de är minst sagt intressanta. Det är inte ofta man ser turkarna bråka om kurder. Och det är bara underhållande att se turkarna visa sina rätta ansikten genom att spåra ur och kalla varandra för diverse grejer i det offentliga.