måndag 9 juni 2008

PJAK: 92 iranska soldater & officerare har dödats

Mellan 25 maj och 2 juni, Har PJAK-Folkets Försvarsstyrkor av Kurdistan (HRK) dödat 92 iranska soldater & officerare och i påföljder av militära operationer som omvandlat östra Kurdistan-Iran till en krigszon.

Påföljderna var i självförsvar och var responsen på det barbariska angreppet av den iranska armén och säkerhetsstyrkorna mot det kurdiska och iranska folket, de kontinuerliga bombningarna av Kandil regionen, brutala mord på 7 av vår gerilla och mord under tortyr av vår martyr Esmer Demir.
PJAK är för demokratiska värden, fred och frihet. De är emot varje självmord eller terrorattacker och mord på civila, de följer FN:s mänskliga rättigheters förklaring av internationella lagar. Det är en frihetsrörelse för det kurdiska och iranska folket. Det är den politiskt massiva nationella demokratiska rörelsen av kurderna i Iran.

I 23 maj, dog 7 PJAK medlemmar ur gerillan martyrdöden när deras bil förstördes av de iranska militära styrkorna i byn Lesgardiens. Vår gerilla kämpe, martyr Esmer Demir infångas levande av den iranska militära och dog under tortyr, de hade knutit honom till en militärtank och släpade honom genom byns gator. Vår martyr Mr Esmer Demir mördades därför under tortyr i strid mot alla internationella och humanitära lagar.

Påföljder av militära operationer av PJAK:

Den första Juni 2008:
1. PJAK gerillans Partisan soldater anföll revolutionära gardets militärbas i Ashura som ligger mellan städerna Saghez och Mariwan. 15 Pasdar medlemmar dödades och 2 bilar i kvarteret förstördes.
2. En av vår gerilla ur partisan enheten i staden Mariwan dödade en iransk Basij hög rankad medlem, hans namn är Asad. Han och två andra Basij medlemmar var inblandade i tortyren och terroriseringen av Mr Ayub Fakhri, medlem i PJAK och är medborgare från staden Mariwan.
Den 31 maj:
Våra styrkor attackerade en iransk militärbas som tillhör Armén nära staden Shno. 13 iranska soldater dödades och många skadades.
Den 27 maj:
1. Våra gerillastyrkor angrep en militärbas nära staden Kamiyaran. Där en konvoj av 5 militära fordon var på väg att leverera massor av logistiska leveranser till basen då den attackerades. Många soldater dödades och skadades.
2. Våra gerillastyrkor attackerade ett iransk arméförband i Alwatan området nära staden Sárdásht, 5 byväktare & 7 Pasdar medlemmar dödades.
3. Våra styrkor attackerade och förstörde ett militärt fordon i staden Kirmanshah, 4 Pasdar medlemmar dödades.
4. Våra Gerillastyrkor attackerade och förstörde ett militärt fordon i byn Zale nära staden Mariwan, alla 13 soldater
som befann sig i fordonet dödades.
Den 26 maj:
Vår Gerilla attackerade en militärkonvoj av fordon i staden Salmas område nära Goza Rash byn, en hög militär officer och 20 Pasdar medlemmar dödades och över 20 soldater skadades. Även 4 Pasdar medlemmar dödades i olika sammandrabbningar i samma område.
Den 25 maj:
1. Vår gerilla angrep flygbas i staden Teheran, huvudstaden i Iran. Under attacken förstörde 2 bilar, 3 soldater ur flygvapnet dödades och många skadades.
2. Vår gerilla styrkor anföll en iransk armés enhet i ett bakhåll i området Kotul nära staden Khoy, 6 soldater dödades i bakhåll.

Partiet för ett fritt liv i Kurdistan (PJAK) uppmanar FN, Förenta staterna, Irak, EU och de europeiska staterna att inse att det enda vägen mot säkerhet och demokrati i Mellanöstern leder genom en förändring av den iranska teokratiska regimen. Därför är en positiv syn på den kurdiska frågan och de krav och synpunkter i Irans folk och folken i Mellanöstern är nödvändigt. Oligarkisk, teokratisk och reaktionära stater inte kan kraft av stabilitet och kan inte möta kraven på folk. Samtidigt dessa stater underminerar global säkerhet genom att upprätta och finansiera fundamentalistiska grupper.
Det är dags att sätta stopp för de grymheter och brott mot mänskliga rättigheter av den iranska islamistiska förtryckande regimen.
Vi uppmanar det internationella samfundet att hjälpa kurder och folket i Iran för sin kamp för demokrati, frihet och fred.

Partiet för ett fritt liv i Kurdistan (PJAK) - samordningskommittén

2 kommentarer:

Anonym sa...

Samtidigt gör Turkiet ingen hemlighet av att de samarbetar med en av de mest grymma diktaturerna i världen: http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=299

Sällskapet passar verkligen ett land som Turkiet.

Anonym sa...

Fortfarande inget Kurdistan i sikte i Iran?