tisdag 3 juni 2008

Diyarbakirs Fredliga Mödrarnas initiativ gjorde ett pressmeddelande i protest mot Tayyip Erdogans besök i staden Diyarbakir.

Diyarbakirs Fredliga Mödrarnas initiativ gjorde ett pressmeddelande i protest mot Tayyip Erdogans besök i staden Diyarbakir.

Uttalandet gjordes av Nafiye Yigit.

Yigit sade att premiärminister Erdogan hade för avsikt att säkra freden i området, "ingen dag går förbi utan blodbad. Varje dag dör våra barn av stridsvagnar och bomber som exploderar. Istället för detta måste premiärministern skapa ett projekt för att stoppa unga kurder och turkar från att dö.”
Yigit, som hävdade att premiärministern fortsätter att besöka Diyarbakir samtidigt som han försöker döda vårt folk med ekonomiska paket, sade också: "Han håller på att införa nya paket, men under dessa paket kommer mer våld och bomber. Vi vet att detta bara innebär nya beslut för krig. Våra barn dödas och han blundar. Hur vågar han dyka upp igen här framför vårt folk? Han sänder sina egna barn till Amerika. Samtidigt som han får unga kurder och turkar att döda varandra ".
Yigit uppmanade också Emine Erdogan, "Du är en mamma, mödrar är de som verkligen lider av detta krig. Mödrar förlorar sina barn. Om du verkligen är en muslim så ska du inte vilja att detta skall ske. Låt oss stoppa ungdomarna i det här landet att dö.

7 kommentarer:

Osman sa...

Kanske är det bästa om PKK lägger ner sin terror och ägnar sig åt en fredlig kamp?

Något Kurdistan i sikte ser i varje fall inte jag?

abbe sa...

Jag säger bara: Qatil Erdogan, bijî Kurdistan!

Erdogan är en skamlös mördare folkförbrytare som sprider lögner och desinformation i syfte att missgynna kurdernas kamp för frihet.

Andreas Jonson sa...

Osman:
Det är lätt att anklaga PKK för terror, men har vi någonsin fått bevis? NEJ!
Har PKK någonsin tagit på sig dåden?
NEJ!

Du förväntar dig att de ska lägga vapnen, men till vilken nytta?
Om Turkiet VERKLIGEN vill lösa kurdiska frågan och få stopp på kriget så gör man det, men tydligen vill dom inte.

abbe sa...

osman ska ha en eloge för att han klarade av att inte smäda sin meningsmotståndare i sin senaste kommentar. *Applåder*

Ja du osman, lägga ner terrorn? Exakt vad syftar du med terror? Du kan väl inte mena de paramilitära fascistiska grupperna som stöds av regeringen som utför terrorattacker, lönnmord. Eller möjligtvis den tortyr som försigår i turkiska fängelser med svepskälet att försvara "den turkiska demokratin". Kan det då vara fördrivningen av miljontals kurder, totalförstörelsen av tusentals byar och mördandet av tiotusentals civila? Inte det? Men Turkiets illegala biokemiska krigsföring då? Den metodiska förintelsen av minoriteters kultur då? I så fall måste det vara frihetsberövandet av politiska fångar och dissidenter. Om du frågar mig så kallar jag allt ovanstående för statsterror. Och om du frågar mig så skulle jag kalla en person som försvarar sådana förbrytelser för en kallblodig psykopat.

Fredlig kamp? Anledningen till att PKK tog till vapen var just att de förbjöds! Det finns gott om personer och organisationer som bedriver en fredlig kamp men dessa begränsas av den fascistiska turkiska republiken. Säger du Kurdistan åker du i finkan. Skriver du öppna brev som går emot AKP:s linje åker du i finkan. Vädjar du om fred åker du i finkan. Om du var så himla inställsam mot den fredliga kampen skulle du stödja den vilket du aldrig har och aldrig kommer att göra eftersom du är AKP:s lakej.

Ett enat och självständigt Kurdistan är inte KCK:s mål och det har det inte varit på ett bra tag. Så lägg ner grabben.

Osman sa...

Abbe och Adde (Andreas):

Ponera att jag inte anser att PKK är en terrorisorganisation. Förändrar det det faktum att USA och EU har terrorstämplat PKK?

Svaret är ett NEJ! EU, dvs den demokratiska världen har accepterat Turkiet som ett kandidatland. Detta föändrar spelreglerna radikalt för en grupp som väljer att bedriva en kamp genom våld. Att Turkiet idag är ett kandidatland till EU innebär vidare att landet har uppfyllt Köpenhamnskriterierna.

Så det spelar ingen roll om även jag i egenskap av privatperson väljer att kalla PKK för en frihetsrörelse eller inte.

Det är även här som problemet ligger. Det senaste valet gjorde PKK:s ställning än svårare när det visade sig att 55% av kurdernas röster gick till AK P och inte till PKKs parti DTP.

Att utlysa en ensidig vapenvila mellan 2002-2007 då AK P vannkurdernas tillit, för att sedan återuppta sina terrorattacker och gerillattacker har satt PKK i en svårare ställning.

Jag ser ett PKK som blir allt mer isolerat. Nu verkar ju KRG vilja sluta upp bakom Turkiet i kampen mot PKK. Sedan 8 månader tillbaka har Turkiet USAs men även Israels stöd.

Att i denna situation där Turkiet oavsett era utspel faktiskt har uppnått en viss mått av demokrati, försvara en väpnad kamp är inte lätt.

Därav min enkla uppmaning till PKK att lägga ner sin väpnade kamp och ge utrymme för en politisk kamp.

Jag vet vad PKK vill. PKK vill ha autonomi, vilket jag anser är en fantasi. Jag ser inte heller några utsikter för PKK att tvinga den turkiska staten till förhandlingsbordet genom väpnad kamp. Därför spelar det en mindre roll huruvida jag ser napalmregn över Kandil eller inte. Militärer finns till för att kriga den turkiska militären skickar mer än gärna turkiska men även kurdiska ungdomar mot PKKs gerilla/terrorister.

Ser jag något slut? Mitt svar är nej.

Vad syftar då PKKs väpnade kamp?

Vad är tanken att PKK ska uppnå genom en fortsatt väpnad kamp?

Snälla övertyga mig. Jag är medveten som det som abbe kallar för statsterror och varför PKKs kamp var legitim under 80-talet.

Vad ska uppnås?

Förhandlingar?

När och hur? Förklara,övertyga mig.

Och glöm inte att en skön AK P fana kommer att vaja i toppen av Diyarbekirs kommunhus i slutet av mars 2009.

Om ni bara visste vem som AK P kommer att presentera som sin kandidat för Diyarbakir.;)

Andreas Jonson sa...

Osman:
Vad spelar det för roll?
Det enda EU & USA bryr sig om är sina egna intressen, men trots det så kanske PKK blir borttagen ur EUs terrorlista pga brist på bevis.
Turkiet är ett kandidatland, men inget mer än så.
Turkiet bryter mot mänskligarättigheterna och massa annat, det kommer ta en hel del tid innan förhandlingarna ökas explosivt.

Du tar upp en och samma sak i varje diskussion, nämligen om senaste valets röster, det har ingen betydelse. Kurdiska folket har insett vilka lögner AKP och Erdogan kom med.

Du vill att PKK ska lägga ner vapnen och förhandla, men det du kanske missade är att PKK redan sagt att man är redo att lägga ner vapnen för att förhandla, men Turkiet vägrar.

Jag vet inte om jag ska ta dig på allvar eller inte, du är som en omogen liten unge som kränker en med dina påhopp (tidigare inlägg som jag raderat).

abbe sa...

Du kanske borde fråga dig osman varför Turkiet bara är ett kandidatland och varför de inte kommit längre under en så lång tidsperiod? Inte ens EU kan blunda för Turkiets blodiga händer.

Sen säger du att det inte spelar någon roll vad du tycker eller säger. Det är en konstig logik. Ska en person försvara något som är fel bara för att det är lättast så? Om du ägnade lika mycket tid du ägnar åt AKP propaganda så skulle vi alla vara närmare till fred och frihet.

HPG har inte återupptagit sina "terrorattacker". Det var den turkiska krigsmakten som gjorde det. Om militären inte letar upp HPG-geillan så kommer inga strider att utbryta. Du bortser också från att KCK uppmanade Turkiet till fredsförhandlingar precis efter deras invasion av autonoma Kurdistan. Så¨storsinta har Turkiet aldrig visat sig vara, tyvärr.

"Sedan 8 månader tillbaka har Turkiet USAs men även Israels stöd." Inte riktigt, Turkiet har haft deras stöd så länge jag kan minnas. Och det är betydligt längre än 8 månader. Och Turkiet mutar i princip KRG att kämpa mot HPG-gerillan: http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=297

Mer handel och mer intäkter om södra Kurdistans kurder dödar norra Kurdistans kurder. Det är Turkiets klassiska och välbeprövade taktik att vända kurder mot varandra.

Ja du kan göra ditt bästa med att försöka vifta bort våra argument, faktum kvarstår att de enda utspel som har förekommit har varit dina. Du tar pinsamt nog upp ditt sexliv i debatten, du gör det klart att du väldigt gärna skriver på ett massmord osv. Du far med osanning och fjärmar dig från att svara på våra raka frågor.

Turkiet har inte uppnått mycket när det kommer till demokrati. Det är faktiskt en enastående bravad att kunna blunda för förtrycket bara för att skydda ett satans parti.

Du uppträder också som om du var en repad skiva eftersom du upprepar ett visst mantra. Och det verkar fungera då du inte verkar vara mottaglig för logiska och väl underbyggda argument. HPG har ingen anledning att lägga ner sina vapen om det inte sker efter fredsförhandlingar där deras säkerhet garanteras, bland annat. Det Turkiet borde göra är att istället för att springa runt i Kurdistan för att döda kurder så kan de koncentrera sig på att verkligen demokratisera landet. Om så skedde skulle inga strider utbryta med HPG-gerillan. Sedan finns det gott om organisationer och ett parti (DTP) som är pådrivande i demokratiseringen av Turkiet. Stöd dessa osman istället för att springa den djupa statens smutsiga ärenden. Sluta uppmuntra till krig och meningslöst dödande. Börja uppföra dig som en demokrat och inte som en neofascistisk psykopat.

Indoktrineringen av dig verkar sitta väldigt djupt. KCK vill inte ha autonomi eller något liknande. Så den som fantiserar är ingen annan än du. Regelrätta lögner är en hörnsten i Turkiets propagandakrig mot kurderna och du verkar kunna alla tricks.

HPG vill inte tvinga Turkiet till förhandlingsbordet, de vet mycket riktigt att det krävs att Turkiet vill ha fred och än så länge vill de ha seger och dominans. Ett bevis på det är som sagt att KCK precis efter Turkiets invasion sträckte ut olivkvisten.

Sedan har du mage att bagatellisera ett massmord av kurder.

Vad är då syftet med den väpnade kampen? Det är rätt att göra motstånd. I varje land som ockuperas finns en väpnad motståndsrörelse. Tibet är enda exemplet jag kan komma på som avviker. Turkiet ska aldrig få andas ut och tro att det är lönsamt att mörda, tortera, fängsla och diskriminera kurder. Så länge ovanstående sker i Turkiet kommer den kurdiska motståndsrörelsen aldrig att lägga ner sina vapen.

Du vet mycket väl osman att statsterrorn pågår än idag. Om du följde kurdiska medier, till och med de som inte står gerillan nära, så skulle du veta det. Men när exempel tas upp om statsterror så skyller du konsekvent allt på "PKK". Det är väl bekvämast så. Du är förprogrammerad och det är sorgligt att bevittna.

Nej jag har inte en susning om vem de kommer presentera, du får gärna dela med dig av din inside information.