fredag 17 oktober 2008

Abdullah Öcalan utsatt för fysiskt våld

Abdullah Öcalans advokater meddelar att deras klient utsatts för fysiskt våld av turkiska myndigheterna.
I ett uttalande gjort av hans advokater sade man att Abdullah Öcalan utsatts för fysiskt våld av fängelse tjänsteman.
Uttalandet lyder: "Vår klient, Abdullah Öcalan har hållits i Imrali fängelse under hård isolering de senaste nio åren. Under de senaste fem åren har han också blivit straffad med cell straff.

Men vår klient har nu fallit offer för ännu allvarligare omänsklig behandling. Detta är incidenten som inträffades och som rapporteras till oss via vår klient: Vår klients cell var plundrad av fängelse tjänstemän som hävdade att de utförde en genomsökning .
Vår klients invändningar mot detta ledde till att tjänstemännen skrek "Håll käften, du får inte tala! Du har inte ens rätten att säga ett ord ", efter detta tog två tjänstemän vår klient med armarna och flyttade honom till nästa rum, och en annan tjänsteman knäböjde vår klient på ryggen för att tvinga honom till marken.
I följd av denna behandling sade vår klient "Jag skulle hellre vilja att du dödar mig än att behandla mig på detta vis" som respons av detta skrek tjänstemännen att ”Tiden för detta kommer!" som ett öppet hot."

Attacken representerar statens politik mot kurderna

"Detta är första gången på 9 år som fysiska övergrepp på den nivån av tortyr förekommit mot ledaren för den kurdiska frihetsrörelsen i Imrali. Vi tror inte att det är ett sammanträffande för denna händelse att äga rum parallellt med ökningen i den våldsamma atmosfären. Det är också värt att notera att strax före denna händelse så utväxlades alla tjänstemän i Imrali fängelset. "

De ansvariga bör dras tillbaka från sin tjänst omedelbart

"Vår klient har meddelat att på grund av sitt ansvar gentemot sitt folk att han kommer att uppträda lugnt, men att han meddelar att staten är ansvarig för alla handlingssätt i fängelset. Vi vill återigen påminna om att vår klient hålls i en hög" säkerhet "miljö där ingenting kan ske utan godkännande från staten eller armén, därför uppmanar vi staten att agera på ett ansvarsfullt och dra dem som är ansvariga för denna händelse från sina befattningar."

0 kommentarer: