söndag 26 oktober 2008

Sverige behöver en ny Olof Palme!

Olof Palme, en man som stod upp för de förtryckta, en man som stod upp för det kurdiska folket, en man med ett hjärta av guld som visade öppet stöd för PKK.
Olof Palme var en som stod vid sina ord och lät inte sig tryckas ned av de stora staterna.
Olof Palme var PKK:s enda vän! En man som såg sanningen, en man som inte blundade för förtrycket, en man som vågade säga till och sätta press på Turkiet!

Men idag finns han inte längre, Sedan hans bortgång har Sverige inte haft någon ledare som vart där för kurderna.
I stället har korrupta politiker som Carl Bildt dykt upp.
Carl Bildt som säger att man bör värna för Turkiets ”demokrati” samtidigt som han själv investerar i turkiska militären som förtrycker minoriteterna i sydöstra Turkiet.
Hur kan en person förespråka fred och demokrati när han själv investerar i det blodiga?
Pengar ska aldrig värderas över ett liv! Det är inte pengar som skapat livet, utan livet som skapat pengar. Kom ihåg det Carl Bildt!


I ett av Carl Bildts senaste pressmeddelande sade Carl Bildt att PKK försöker sätta stopp för Turkiets demokratiska utveckling och vägen för EU.
Men man kan fråga sig vad han får dessa påståenden ifrån?
Det vekar som Carl Bildt för sin politik genom det han läser på media? Varför fördjupar han sig inte i konflikten i stället?
Ifall Carl Bildt vore insatt i konflikten hade han då sett att i varje uttalande som PKK gör så framstår det alltid klart och tydligt att man är redo för fred samt att man vill vara med att utveckla ett demokratiskt Turkiet som sedan kan förhandla om ett EU-medlemskap.

Det räcker Carl Bildt, det räcker med ditt hyckleri och dubbelmoral! Visa stöd för det kurdiska folket eller avgå från din post. Jag som svensk skäms över att en svensk toppolitiker som dig stöder ett land som förtrycker minoritetsbefolkningen!
Sluta blunda för förtrycket Carl Bildt! Våga stå upp som Olof Palme gjorde en gång i tiden!

3 kommentarer:

Azadi sa...

Hej Andreas!

Jag är en ung kurdisk tjej som beundrar ditt skrivande!
Jag följer din blogg dagligen och är väldigt tacksam för att du uppmärksammar kurdiska frågan.

Jag själv har precis startat en blogg där jag berättar om mina upplevelser från förtrycket, och jag vore väldigt tacksam om du kunde länka till min blogg.
http://fredsduvan.blogspot.com

Ha en fortsatt trevlig dag!

Andreas Jonson sa...

Hej Azadi!

Jag tog en snabb titt i bloggen din och det såg rätt intressant ut måste jag säga. Jag ska försöka skriva ett inlägg om din blogg och uppmärksamma den så fort jag fått lite tid över.
Fortsätt med bloggandet!

iskall sa...

Det borde finnas fler personer som Olof Palme och Anna Lindh. Dessa personer är hjältar! Båda kritiserade de länder som förde fötryck mot minoriteter utan att tänka på sin image! Utan vad de tänkte på är de anhöriga till offren och offren! Tragiskt mördades båda två och även utan motiv. Själv undrar jag om turkarna låg bakom. Då de båda var "kurd-vänner", bara spekulation dock.

Vet inte om jag har sagt det tidigare men tack för alla inläggen Andreas Jonson ! Kul att se en svensk som uppmärksammar den kurdiska frågan.
Upptäckte din blogg för ett par dagar sedan och har nu bokmärkt sidan och läser varje dag vid sidan om beyan.
Tack för din insats!