fredag 3 oktober 2008

Du gamla, Du FRIA?

Här om dagen så läste jag nyheter på SvD som jag alltid brukar göra.
Denna gång såg jag en nyhetsartikel som tipsade om resor till Turkiet.
”Turkiet nästa sommars satsning”
Detta gjorde mig upprörd så att jag valde att kommentera artikeln.
Sagt och gjort, mina kommentarer som uppmanade svenska folket att inte resa till Turkiet stod nu där.
Nästa dag när jag väljer att titta på artikeln för att se om någon svarat på mina kommentarer ser jag att de inte är kvar längre utan då de hade blivit raderade istället.

Får man inte kritisera Turkiet? Vart är Sverige på väg? Vart är det fria landet?
Är Sverige på väg att bli nästa Kina, eller Turkiet med lag 301?
Självklart skall jag få kritisera Turkiet då de är en militärdiktatur!

Här är kommentaren som SvD inte vågade ha kvar på sidan:


"Turkiet - militärdiktaturens turism
Hur kan man med gott samvete resa till Turkiet?
Stötta inte militärdiktaturen som förtrycker över 25 miljoner kurder, krigförande land mot Irak och förnekar att de dödat 1.5 miljoner kristna i början av 1900-talet!
Herregud, vi är ju svenskar! Ska vi med demokratiska värderingar börja resa till Nordkorea, Iran och Kina också?
Tänk på att när ni ligger i er sköna solstol i västra Turkiet så skjuts fattiga kurder i östra Turkiet för att de har "olagliga" namn, för att de inte får tala sitt språk och för att de vägrar vara turkar!
Tänk på att ni som kommer ifrån ett kristet land besöker ett land som dödade 1.5 miljoner kristna år 1915 och fortfarande förnekar detta och fängslar alla som ens säger ordet "folkmord"!
Gör inte följande under er semester:
* Fråga inte om Turkiet begått folkmord mot armenier/greker, du kommer att fängslas och torteras!
* NÄMN inte ens ordet Kurdistan, du vill ju inte blanda solbrännan med blåmärken i en kall cell
* Skratta INTE åt alla Kemal Ataturk statyer, du kommer bli misshandlad på öppen gata"

8 kommentarer:

Per-Erik Oskarsson sa...

SvD tyckte säkert inte att det var lämpligt att du fick sprida din kurdo-fascistiska propaganda helt fritt och tog helt riktigt bort kommentaren.

För övrigt har jag sett det där inlägget tidigare, på reseforum.se. Är det du som sprider din osakliga och felaktiga skit där också? Annars har du kopierat rakt av vad någon annan sinnesförvirrad terroristkramare har skrivit.

Andreas Jonson sa...

Per-erik:

Jag skulle jättegärna vilja veta vad du anser är felaktigt i mitt kommentar?
Var finns denna sk "fascistiska propaganda"?

Det jag skrivit är baserat på verkligheten, och det vet du nog själv också.

Per-Erik Oskarsson sa...

Nej, det du skriver är inte baserat på någon "verklighet" i någon annans ögon än dina egna, och det vet jag mycket väl, vilket du säkert kan räkna ut. Är det du som skrev inlägget på reseforum.se eller har du kopierat det rakt av?

Andreas Jonson sa...

Per-erik:
Vet du vad, varför åker du inte ner till Turkiet som du älskar så mycket och säger de sakerna jag nämnt, så ska vi se om du hyllar Turkiet lika mycket.
Jag vet inte vilket inlägg du talar om på reseforum.se, jag har inte koll på allt.

Anonym sa...

Det är antagligen du som har skrivit ett inlägg med samma tema på travelpix.nu också...

I alla fall så förstår jag mig inte riktigt på dig. "Fattiga kurder i östra Turkiet skjuts för att de har olagliga namn, för att de inte får tala sitt språk och för att de vägrar vara turkar"....

De enda kurder som dödas i östra Turkiet är de som strider mot PKK på den turkiska sidan. De soldater som PKK mördar är nämligen inte enbart turkar. Många av dem är kurdiska unga män som gör sin militärtjänst för sitt land, Turkiet.

Jag är bosatt i Turkiet sedan 3 år och jag känner både turkar och kurder här, men alla, precis ALLA, fördömer PKK och vad de gör mot Turkiets invånare! Vi lider alla av denna terrorism och vill bara leva i fred!!

Andreas Jonson sa...

Anonym:
Nej jag har inte skrivit något på travelpix.nu, känner faktiskt inte igen sidan ens.

Anledningen till att kurder gör militärtjänst i Turkiet, är för att det är ett måste, man har alltså inget val.

Jag hänvisar dig till detta inlägg: http://kurdistannytt.blogspot.com/2008/09/berxwedan-kmpar-fr-sin-identitet.html

"Berxwedan kämpar för sin identitet"

Laura sa...

Skrev min kommentar som anonym igår, eftersom jag inte har för avsikt att snacka politik i min blogg, men eftersom du tydligen har hittat till min blogg i alla fall så kan jag lika bra stå för det jag säger. :)

Som finlandssvensk född i Finland så har jag förmånen att här i Turkiet se saker från en utomståendes synvinkel, och också från minoritetens sida eftersom jag själv tillhör minoritetsfolket i Finland. Annars är jag överhuvudtaget inte politiskt intresserad, utan ser allt detta från en mänsklig synvinkel utan att vara desto mer insatt i lagar och dylikt. Jag håller med om att det kastas mycket propaganda från båda hållen vad gäller turkar och kurder i Turkiet.

Jag läste ditt inlägg om Berxwadan också, och det här är hur jag tänker: Visst är det viktigt att få ha rätten till ett kurdiskt namn om man är kurd, men jag tror att orsaken till att han inte har blivit registrerad medborgare i Turkiet är just därför för att hans namn innehåller bokstäver som inte finns i det turkiska alfabetet. Det går lätt att ändra, man kan t.ex. stava namnet BerKSVadan. Varför inte? Det måste väl inte vara ett stort problem? :) Hellre ger jag upp några bokstäver i mitt namn än går miste om utbildning och sjukvård!

Och det där med att kurder blir tvingade till militärtjänst... Det är klart att de blir det! Precis som alla andra män i det här landet så måste även de göra militärtjänst, och många gör det även med stolthet!

I det här landet bor det väldigt många minorititer och om kurder ska ha rätt till utbildning på sitt eget språk så ska även alla andra minoriteter ha det: araber, georgier, armener, greker osv osv. Jag är mycket medveten om att jag som finlandssvensk har haft fler rättigheter än kurderna i Turkiet. Tyvärr så går det inte att jämföra Finland med Turkiet eftersom så mycket är annorlunda.

Anonym sa...

Fan vad man lakkar när man ser hur vanliga lirare med tillgång till dator kan sprida sina härskna åsikter till en så pass stor publik.

Bara för att Andreas Johanson har en åsikt och vill skrika ut det genom en megafon kan han inte åberopa yttrandefriheten. Den gäller inte hatare.

Andreas Johanson refererar till verkligheten. Verkligheten kan vara skev.

Min undran är varför måste alltid vita människor fixa saker och i ting på den här planeten. Dem har gjort det sen Jesus, säkert tidigare oxå. Det har alltid slutat med samma resultat. Ödeläggelse och förtryck!

Om man slutar slå på Turkiet hela tiden så lovar jag att om det går bra för Turkiet, så går det desto bättre för kurderna. Och! alla andra i regionen.

Däri i ligger problemet tror jag. Som en turre har jag observerat vad många människor det är som hatar Turkiet. För vissa är jag medkänsla. Exempelvis syrianer, kurder och några till men en vanlig knegare som levt hela liv under en sten i Europas tundra! Lägg av!

Ett så kallat kurdistan skulle inte bättre än Afghanistan. Dem själva är ju för fan splittrade och bor i bergen.

Gör som SvD:s artikel rekommenderar. Besök Turkiet, helst Istanbul på hösten. Du gör världen och dig själv en tjänst.


/Jibb-jibb