torsdag 16 oktober 2008

Turkisk helikopter nedskjuten

Idag meddelar PKK att man skjutit ned en turkisk helikopter och dödat 5 turkiska soldater i Hakkari inne i turkiskt territorium. Även ett tiotal turkiska soldater skadades under sammandrabbningar med gerillan.
Bland de döda i nedskjutna helikoptern finns ledaren för ett turkiskt kommando enhet

Dessa typer av attacker sker nästan dagligen och för varje dag dödas eller skadas turkiska soldater, men ofta väljer turkiska militären att inte rapportera detta för sitt eget folk eller omvärlden. Nu verkar det ha blivit ändring då även turkiska militären börjar rapportera om sina egna förluster.
Turkiets överstebefälhavare som var väldigt upprörd i senaste presskonferensen kritiserade och hotade landets media för att man rapporterat på fel sätt i kriget mellan turkiska militären och PKK. Det är strikt förbjuda att ta rapporter från andra källor än militären.
Även den enda kurdiska dagstidningen i Turkiet, Azadiya Welat har förbjudits att verka i 1 månad av turkiska staten för att man rapporterat om kriget. Detta visar hur desperata turkiska militären är för att dölja sina förluster och bilden av ett svagare PKK.
Men faktumet är att dessa attacker stärker och ökar stödet för PKK mer än någonsin!

0 kommentarer: